Det här blir – och blev – intressant och spännande
Två tunga sociologiprofessorer med skilda sätt att se på polarisering i Arbetslivet.
Michael Tåhlin skriver med Carl le Grand ett stort kapitel i vår bok Arbete & Välfärd. Rune Åberg har flera artiklar i Ekonomisk Debatt.
https://www.akesandberg.se/arbete-valfard/
På Restaurang Hubertus, Holländaregatan, Stockholm, den 4 dec, kl 18-19
https://www.facebook.com/events/780649145690443/
Nu kompletterat här med några bilder från samtalet.
Det vore spännande med någon slags dialog i skriven form mellan Rune och Michael. Det är rätt komplicerade frågor, teoretiskt och metodmässigt, kräver läsning och eftertanke, och inte helt lätt relatera de två ansatserna och resultaten till varandra.
Bearbetat utifrån Kenneth Abrahamssons kommentar till samtalet, på facebook:
Afton med ledande sociologer om i vilken grad det finns polarisering på arbetsmarknaden. Rune Åberg och Michael Tåhlin samtalade. Rune utgick från amerikanska studier som han tillämpat på Sverige och hävdar att arbetsmarknaden är polariserad under det att Michael talade om polariseringsmyten. Rune Åberg pekade på att polariseringen hade starkare uttryck i urbana regioner och storstäder. Tåhlin hävdade att uppgraderingshypotesen gällde och att den stora förändringen är serviceexpansionen. De olika slutsatserna kan också bero på att man använt olika metoder och mått på polarisering hos Rune och Michael (inkomster resp. kvalifikationer) Också kommentarer ur genusperspektiv. Gunnar Gelin menade att många som tillhör prekariatet ligger under radarn och inte fångas upp med dagens alltmer urvattnade statistiska metoder.
Micke och Rune samtalar om polarisering. Gunnar Gelin m fl kommenteerar.
Eftersnack och skoj, med Robban och Calle (Eriksson resp le Grand). Många män var det.
Credit för ett par av bilderna: Kenneth A.